Zo krijg je de Ibiza stijl in huis

 

De Ibiza stijl is one of a kind. Het eiland staat symbool voor blauwe zee, wit gekalkte huizen en exclusieve feesten. Denk aan: tot in de late uurtjes dansen op het strand onder de klanken van zwoele loungemuziek. Of je nu wel of niet fan bent van het eiland, een Ibiza interieur straalt rust en vrijheid uit. En die stijl willen we maar al te graag in huis halen!

 

Ibiza stijl interieur
www.ibizainteriors.com

Ga voor het strandhuis gevoel

De Nederlandse Anne Poelmans ontdekte als kind al de magie van Ibiza en woont hier inmiddels zo’n 35 jaar. Zij schreef hier twee boeken over. Haar eerste boek, met de veelzeggende titel I Never Believed in Love at First Sight until I Saw Ibiza, en tweede boek, Life is Ibiza. Beiden staan prachtig op de koffietafel. Droom heerlijk weg bij de vele foto’s van Ibiza-stijl interieur. Onderstaand beeld komt uit Life is Ibiza.

Ibiza stijl interieur
Life is Ibiza / Anne Poelmans

Kies voor eenvoud

De Ibiza stijl is minimalistisch. De typisch architectuur van de huizen in Ibiza is al zo mooi dat het weinig nodig heeft. Wel zie je enkele statement pieces terugkomen, zoals iconische designstoelen of opvallende kunst. Altijd in die typische natuurlijke stijl.

Ibiza stijl interieur

Iconische planten

En met iconische planten bedoelen we natuurlijk onze prikkelige vriend de cactus. Deze is onmiskenbaar Ibiza. Het groen steekt fel af bij de witte huizen en ook binnen komt de plant goed tot z’n recht.

Ibiza stijl interieur

 

Witte basis

Voor het ultieme zen gevoel kies je voor wit als basis. Wat houten accenten passen hier perfect bij en geven de ruimte meer warmte. De kleur wit geeft je gelijk een gevoel van ontspanning. Want zeg nu zelf. Nodigt deze ruimte uit tot relaxen of niet.

Ibiza stijl interieur

Ibiza stijl interieur

Rotan, riet en bamboe

Natuurlijke materialen zoals rotan, riet en bamboe maken dat je je dichtbij de natuur voelt. En dit kalmeert je zintuigen. Het design van Ay Illuminate past goed bij de Ibiza stijl. Enkele boho accenten maken het helemaal af.

Ibiza stijl interieur
www.ayilluminate.com
Ibiza stijl interieur
www.casacook.com

Wil je de Ibiza stijl naar buiten toe uitbreiden? Lees dan ook onze blog inspiratie: een tuin in de Ibiza stijl.

 

Hi! Ik ben Jitske. Vanuit een achtergrond in de tijdschriftjournalistiek ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lifestyle, met name interieur. Ik kan intens genieten van schoonheid: de weidse natuur, kunst en design. Het is daarom een feestje ook voor mijn werk bezig te zijn met mooie interieuritems en de nieuwste trends. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen en reizen.