Trend: verf jouw “vijfde muur” in een fijne kleurtint

 

Het plafond wordt vaak vergeten. Toch doet deze “vijfde muur” volop mee in 2019. Het is dé trend nu om een statement te maken met een geverfd plafond. Origineel ben je zeker als je dit aandurft. Nog wat huiverig? Kijk mee!

 

Match het plafond met jouw behang

Best leuk toch, zo’n kek behang? In de huidige interieurwereld geven we vaak de voorkeur aan strak gestuukte muren. De retrolook is hier een gezonde tegenhanger van. Denk: behang met fijne printjes en groovy patronen. We zien hier een blauw met wit behang. Het lichtblauw gekleurde plafond brengt de ruimte in balans.

geverfd plafond
www.architecturaldigest.com / foto: Björn Wallander

Verf jouw plafond donkerder dan de muur

Met donkere verfkleuren creëer je intimiteit in een ruimte. Als je het nog wat eng vind om jouw plafond te verven, begin dan met een kleine ruimte. De okergele verf op het plafond geeft deze ruimte een touch of retro.

geverfd plafond
www.sfgirlbybay.com

Ruimtelijk effect door lichte kleuren

In onze laatste blog over de donkere muur in huis vertelden we al wat geheimen over het gebruik van muurverf in de ruimte. Bekijk hiervoor de natuurlijke lichtinval. Op sommige plekken in huis komt geen direct zonlicht en het heeft niet altijd zin deze zo licht mogelijk te verven. Dit kan er zelfs grauw uit gaan zien. Gebruik liever zachte, warme tinten. Zoals dit poederroze. Hierdoor lijkt de ruimte eindeloos!

geverfd plafond
www.marthastewart.com / foto: Benjamin Moore

Maak een geheel van de ruimte door een gekleurd plafond

Zonder het geverfde plafond was deze ruimte misschien wat aan de saaie kant. We zien hier verschillende beige en bruine tinten met natuurlijke accenten. Het taupe geverfde plafond zorgt voor sfeer. Ook fijn: je hoeft dus niet hele opvallende meubelen te kiezen als je al een statement maakt met een gekleurd plafond.

Deze prachtige loft kan trouwens voor jou zijn. Nou ja, voor een nachtje dan. We zien hier het Casa Cook hotel op Rhodos.

 

geverfd plafond
papernstitchblog.com / foto: booking.com

Plafond in dezelfde kleur als de muur

We schreven hier al over in onze blog over de interieurtrends van 2019. Dit gaan we veel vaker terugzien: een plafond in dezelfde kleur als de muur. Dit zorgt voor eenheid en rust.

geverfd plafond
www.papernstitchblog.com

Gekleurde houten balken

De lucky few die prachtige houten balken in huis hebben kunnen hun hart ophalen aan trend. De zachtgroen geverfde balken geven deze woonkamer het gewilde farmhouse effect.

Durf je het nog niet helemaal aan? Je hoeft niet gelijk te kiezen voor kleur. Je kunt ook beginnen met een warme wittint op het plafond. Er zijn oneindig veel tinten wit. Zo heb je toch het effect van een gekleurd plafond, op een hele subtiele manier.

geverfd plafond
www.flexa.nl

 

Hi! Ik ben Jitske. Vanuit een achtergrond in de tijdschriftjournalistiek ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lifestyle, met name interieur. Ik kan intens genieten van schoonheid: de weidse natuur, kunst en design. Het is daarom een feestje ook voor mijn werk bezig te zijn met mooie interieuritems en de nieuwste trends. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen en reizen.