Simpel een vintage interieur creëren

 

In de laatste jaren is een vintage interieur steeds populairder geworden. Bij een vintage interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van een mix van oude en nieuwe elementen. Doordat het een mix van elementen is kan je gemakkelijk een uniek interieur creëren, zo kan je kiezen om meer oude elementen terug te laten komen of iets meer nieuwe. Wat perfect werkt binnen een vintage interieur, zijn meubels of attributen die een geschiedenis hebben. Vaak is dit dan ook te zien aan de meubels. Wil jij ook een vintage interieur? Lees in dit artikel een paar tips hoe jij simpel een vintage interieur kan creëren.Vintage interieur 1

 

Rustieke meubels

In een vintage interieur wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Zo zie je rustieke, houten kasten of tafels al jaren terug in een vintage interieur. Het voordeel hiervan is dat het relatief simpel is om oude houten meubels te vinden. Ook kan je houten meubels zelf vrij gemakkelijk oud laten lijken. Naast dat je ervoor kan kiezen om houten meubels te plaatsen in je interieur, kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een steigerhout schilderij aan de muur te hangen. Hierdoor komt het hout ook weer terug in je interieur.

Kleuren en structuren

Veel mensen denken dat bij een vintage interieur aan eentonige, wellicht saaie, kleuren. Maar dit is zeker niet het geval. De basiskleuren zijn vaak wel bruine, zwarte of witte tinten maar het voordeel van een vintage interieur is dat je daarnaast los kan gaan met de kleuren. Zo kan je gemakkelijk binnen een vintage interieur een rode bank neer zetten. En hetzelfde geldt voor de structuren die worden gebruikt binnen dit interieur. Waarbij hout veelvoorkomend is, staat een fluwelen stoel zeker niet verkeerd binnen een vintage interieur. Doordat je kan spelen met kleuren en structuren kan je een vintage interieur ook relatief aanpassen aan de trends van het jaar.

Vintage woonaccessoires

Het kan vrij moeilijk zijn om mooie vintage meubels te vinden, maar gelukkig kan je met behulp van woonaccessoires toch een vintage look aan je interieur geven. Denk daarbij aan woonaccessoires zoals schilderijen, oude theepotten of een vintage wandspiegel. Ook tinnen bakken of productverpakkingen kunnen een vintage look geven aan je interieur. Je kan ervoor kiezen om het internet af te gaan, maar vergeet niet om je vrienden en familie te vragen. Vaak hebben mensen nog wel een mooi woonaccessoire die er perfect bij past op zolder liggen.

Hopelijk hebben wij je een paar bruikbare tips kunnen geven zodat jij een vintage interieur kan creëren.

 

 

Het redactieteam van Ikwoonfijn.nl zorgt voor een dagelijkse dosis wooninspiratie. Speurend op het internet verzamelen we voor jou de leukste content!