Met deze design tips ziet jouw badkamer er schoner uit

 

De badkamer. Waarschijnlijk staat hij niet bovenaan het lijstje om schoon te maken. Of wel? In deze ruimte is hygiëne belangrijk. De ruimte staat niet voor niets symbool voor jezelf reinigen. Dan is het wel prettig als het er schoon is. Houd hier rekening mee vóór je een badkamer aanschaft. Met deze design tips hoef je niet eindeloos te zwoegen en ziet jouw badkamer er schoner uit.

 

Grote tegels

Hoe meer kleine tegels, hoe meer voegen om schoon te maken. Je weet wel, dat stukje tussen de tegels dat na verloop van tijd vaak gaat verkleuren. Grote tegels zijn een stuk simpeler om schoon te maken. En zien er op de een of andere manier ook frisser uit.

design tips schone badkamer

Uitneembare douche

Heb je hier wel eens over nagedacht? Natuurlijk kun je tijdens het schrobben in de badkamer een teiltje met een sopje nemen of de wasbak gebruiken. Maar hoe makkelijk is het als je een uitneembare douchekop hebt! Zo wordt grote tegeloppervlaktes schoonmaken een stuk plezieriger. En als je een bad hebt kun je veel makkelijker jouw bad schoonspoelen.

Zwevende wc en meubelen

Een zwevende wc en badkamermeubelen zijn sowieso een goed idee want ze besparen ruimte. Maar de grootste bonus is dat je zo veel makkelijk eronder kunt schoonmaken. En dit leidt ons gelijk naar de volgende tip.

Zo min mogelijk nauwe ruimtes

Ken je deze wc nog? Het is lastig deze schoon te maken omdat de ruimte erachter erg nauw is. Dus je moet wel op je knieën jezelf in moeilijke bochten wringen. Hieronder hoe het ook kan. Wat een verschil!

 

design tips schone badkamer

design tips schone badkamer

Zwart matte badkamer accessoires

Over het algemeen zijn witte oppervlaktes lastiger schoon te maken en je ziet er meer op. Helemaal als je gaat voor hoogglans. Als alternatief kun je gaan voor mat zwarte badkamer accessoires. En die zijn echt niet zo donker en somber als je denkt. Hier schreven we van de week nog een blog over. Neem eens een kijkje!

Losse wc bril

Even snel een doekje erover is voor de meesten van ons genoeg. Alleen er komt een moment dat je ook die nare kiertjes wilt schoonmaken. Het is dan een stuk makkelijker als je jouw wc bril los kunt schroeven. Nog een voordeel: je kinderen hebben weer een stuk minder om kapot te kunnen maken.

Goede ventilatie

Last but not least. De ventilatie. Want al dat stoom in de badkamer versnelt schimmelvorming. Dat willen we nu juist voorkomen! Denk dus na over een goed ventilatieplan. Dit scheelt stukken.

design tips schone badkamer

 

Hi! Ik ben Jitske. Vanuit een achtergrond in de tijdschriftjournalistiek ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lifestyle, met name interieur. Ik kan intens genieten van schoonheid: de weidse natuur, kunst en design. Het is daarom een feestje ook voor mijn werk bezig te zijn met mooie interieuritems en de nieuwste trends. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen en reizen.