Geheime tips van interieurstylisten

 

Droom jij ook vaak weg bij de interieurs uit bladen als Vogue Living en Elle Decoration? Elke foto is met veel zorg gestileerd door een stilist die alle ins and outs weet. Decoreren gaat grotendeels op gevoel maar er zijn ook zeker regels om te volgen. Met deze geheime tips van interieurstylisten komt een picture perfect interieur ook voor jou een stap dichterbij.

 

Statement piece

Balans is het sleutelwoord. Kies voor één opvallend item in jouw interieur. Je wilt niet overal waar je kijkt opvallende meubels en accessoires zien – tenzij je gaat voor een eclectisch interieur. Ook kan het helpen te werken met een kleurenschema. Hieronder voeren roze en goudgeel de boventoon. De accentkleur is blauw. Het schilderij boven de bank is zeker een blikvanger.

interieurstyling tips
www.wayfair.com

Verse bloemen

Elke stylist weet: bloemen brengen een ruimte tot leven. Het is de truc om niet te gaan voor een klein bosje bij de lokale supermarkt maar uit te pakken met bijzondere exotische soorten. Zet ze op een plek waar je ze goed kunt zien. Deze ruimte fleurt enorm op van het kleine fuchsia boeket op de voorgrond.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van een elegante bloemsoort? Lees dan ook onze blog de 5 hipste planten van dit moment.

interieurstyling tips
www.houseandhome.com / foto: Virginia Macdonald

Regel van drie

Het geheim van styling is de regel van drie. Je kunt de regel op veel manieren toepassen en deze brengt balans in je interieur. Maak bijvoorbeeld setjes van drie items. Een andere manier om de regel toe te passen is om te gaan voor drie soorten materialen. Bijvoorbeeld hout, metaal en wol.

 

Zoals je weet zijn regels er om weer verbroken te worden. Pas de regel niet te rigide toe. Kies je bijvoorbeeld voor een grote lamp in een kleine ruimte, ga dan niet krampachtig drie naast elkaar hangen als het propperig wordt. Onthoud dus: de schaal is altijd belangrijker dan de regel (van drie).

interieurstyling tips

Sierkussens

Een eenvoudige bank wordt een feestje om naar te kijken met wat kleurrijke sierkussens. Een groot voordeel is dat het niet veel hoeft te kosten. En je kunt naar hartelust variëren. Ben je een bepaalde kleurenvariatie zat, dan wissel je de kussenhoezen zo weer om.

interieurstyling tips
www.homedit.com

Eenvoud

Het minimalistische interieur wordt helemaal omarmd door trendsetters en interieurstylisten. Je weet wat ze zeggen: less is more. En dat levert serene plaatjes op. Gebruik neutrale kleuren en natuurlijke materialen voor nog meer rust en ruimte.

Meer van deze stijl? Lees dan ook onze blog over de minimalistische slaapkamer.

interieurstyling tips
www.brostecopenhagen.com

 

Hi! Ik ben Jitske. Vanuit een achtergrond in de tijdschriftjournalistiek ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lifestyle, met name interieur. Ik kan intens genieten van schoonheid: de weidse natuur, kunst en design. Het is daarom een feestje ook voor mijn werk bezig te zijn met mooie interieuritems en de nieuwste trends. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen en reizen.