De perfecte kantoorinrichting: 5 tips

 

Stel je voor, je gaat een mooie kantoorruimte huren in Amsterdam. Je betaalt dan vrij hoge kosten, die je ook weer terug moet verdienen. Je moet dus je uiterste best doen om klanten te trekken en je bedrijf  te promoten. En dat red je alleen met de perfecte kantoorinrichting. Maar ook als je minder hoge kosten hebt, is een mooie en praktische inrichting een must. Met deze tips maak je jouw kantoor praktisch voor jezelf en je werknemers én mooi en aantrekkelijk voor klanten!

 

1. Entree

De entree is de plaats waar je klanten binnenkomen. Deze moet dus representatief zijn. Zelfs als jouw entree alleen een voordeur is! Zorg dus dat het eerste dat klanten te zien krijgen een mooie ruimte is met een mat, een kapstok en een stoel als ze er even moeten wachten. 

2. Wat zie je bij binnenkomst?

De indeling van het kantoor bepaal je aan de hand van wat je ziet als je binnenkomt. Je zorgt ervoor dat:

  • Iemand niet alleen tegen ruggen aan kijkt
  • Degene die binnenkomt niet allerlei rommel ziet
  • Iemand niet losse kabels, de achterkanten van computers of andere lelijke dingen ziet
  • De ruimte gezellig oogt

Je kunt dit bijvoorbeeld al heel eenvoudig doen door je bureau zijwaarts te draaien, of schuin te zetten richting de deur. Vervolgens zorg je voor een gesloten achterkant, zodat je computer niet te zien is. De losse snoeren werk je allemaal netjes weg. Zo komt iemand op een nette manier binnen en voelt hij zich welkom.

3. Gebruik bedrijfskleuren

Je bedrijf heeft vast een bepaalde kleur, bijvoorbeeld in het logo. Het is heel mooi als je dat terug laat komen in je kantoor. Je kunt ervoor kiezen om de bedrijfskleur te gebruiken op de muur. Maar heb je een felle kleur, dan kun je die beter terug laten komen in de meubels. Het is dan te fel om een muur in die kleur te schilderen. De ruimte moet rustig en stabiel zijn, maar de bedrijfskleuren mogen er wel duidelijk in aanwezig zijn.

 

 

4. Planten in het kantoor

Planten zijn goed voor de atmosfeer. Ze zorgen voor zuurstof en zijn dus gezond om in de buurt te hebben. En ze maken de ruimte ook een stuk gezelliger! Ga dus voor een aantal grote planten in het kantoor. Ben je bang dat je ze te weinig water zult geven? Er zijn handige systemen die automatisch zorgen dat je planten genoeg water krijgen.

5. Zorg voor comfort

Comfort is natuurlijk heel belangrijk voor klanten. Zeker als ze wat langer bij je aanwezig zijn, moet je zorgen dat ze lekker kunnen zitten. Maar ook voor jezelf en je collega’s is het heel belangrijk dat je comfortabel kunt werken. Zorg voor ergonomisch kantoormeubilair en een goede werkhouding. Investeren in goede koffie is ook zeker de moeite waard om de prestaties hoog te houden.

Of je nu een enorm bedrijfspand hebt of maar een eenvoudig kantoortje: een goede kantoorinrichting is heel belangrijk. Niet alleen om dat het fijn is voor eventuele klanten, maar het is ook een must voor jezelf. Tenslotte moet jij er goed en ontspannen kunnen werken. Is jouw kantoor al goed ingericht?

 

Hoi, ik ben Judith Möhlmann, werkzaam als tekstschrijver en filosoof. Een van mijn grote passies is wonen, waarbij ik me vooral richt op kinderen (kinderkamers en babykamers bijvoorbeeld) en op materiaal- en kleurgebruik. Ook ben ik een fan van tuinieren en ook daar heb ik mijn hobby van gemaakt. Ik probeer alleen te schrijven over dingen die mij raken of die mijn passie hebben. Gelukkig lukt dat tot nu toe prima! Mijn interesses: wonen, kinderen, tuinieren, koken, lezen en grappige nutteloze feitjes onthouden.