9 slimme ideeën om jouw gang of hal te organiseren

 

Je brengt hier niet veel tijd door. Toch is deze ruimte de moeite waard om goed en stijlvol in te richten. Er zijn meer mogelijkheden dan je zou denken om jouw gang of hal om te toveren tot een strak georganiseerde ruimte. Let’s have a look.

 

Tsja, wat moet je er toch mee. De gang is vaak een ondergeschoven kindje, maar het is wel de ruimte die je het eerste ziet als je het huis binnen stapt. Ook biedt het veel mogelijkheden om jassen, schoenen en andere spullen in te organiseren. Je zult zien dat het veel opgeruimder voelt als je voor alles een vaste plek hebt.

Mandjes

Een aantal mandjes in dezelfde kleur en vorm zorgen voor rust en eenheid in de gang. Zet ze in een mooie open kastje. Je kunt hier al jouw sjaals, mutsen en sleutels in organiseren. Handig!

gang organiseren
abeautifulmess.com

Van open kast naar kapstok

Je moet er maar opkomen. Een kledingkast als kapstok gebruiken. Alle jassen zijn zo uit het zicht en je hebt voldoende ruimte over om jouw overige spullen in op te bergen. Je vindt de tutorial op Polka Dot Chair.

gang organiseren
www.polkadotchair.com

Alles op naam

Het scheelt zo veel tijd en moeite als je voor alles een vaste plek hebt. En met kleine kinderen is dit ook handig. Label jouw kapstok. Zo weet je precies waar je alles moet hangen en houd je het netjes.

gang organiseren
justagirlandherblog.com

Netjes op volgorde

Of ga nog een stapje verder en geef elke kapstok een nummer. Ideaal als je bijvoorbeeld met z’n vieren in huis bent. Zo heeft iedereen een vaste kapstok. En laten we de schattige mandjes eronder niet vergeten.

 

gang organiseren
www.marthastewart.com/ foto: Johny Miller

Gezellig zithoekje

Berg de kapstok weg in een gezellig hoekje met bankje. Als er niet zo veel jassen hangen kun je hier even rustig op zitten, om je schoenen aan te doen bijvoorbeeld. De extra opbergruimte onder het bankje is ook fijn.

gang organiseren
www.thehouseofsmiths.com

Antieke kast

Weet je onze blog nog over de apothekerskast? Je hebt hier ook een open variant van. Je moet wel goed rondstruinen om eentje op de kop te tikken. Gelukkig kun je ook prima eentje zelf in elkaar knutselen.

gang organiseren
www.sincerelysarad.com

Ikea kast

Je ziet hier een bekende Ikea kast. Meestal zet je deze rechtop maar zoals je ziet komt hij ook liggend goed tot z’n recht. Nu nog bekleden met wat stof en je hebt een lekker bankje mét opbergruimte voor jouw hal.

gang organiseren
melo-drama.com

Gangkast

Je kunt jouw jassen ook helemaal uit het zicht onttrekken. Tover een gangkast om tot garderobe. De DIY is simpel: gewoon wat haakjes ophangen. Doe de deur dicht, en het ziet er opgeruimd uit.

gang organiseren
www.mylove2create.com

Schone laarzen

Hoe tof is dit idee! Vul een rechthoekig bakje met wat flinke kiezels. Zet hier je schoenen of laarzen op tijdens de sneeuw of regen. Als je jouw schoenen weer nodig hebt is het water naar de bodem gezakt. En het ziet er nog leuk uit ook!

gang organiseren
www.marthastewart.com

 

Hi! Ik ben Jitske. Vanuit een achtergrond in de tijdschriftjournalistiek ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lifestyle, met name interieur. Ik kan intens genieten van schoonheid: de weidse natuur, kunst en design. Het is daarom een feestje ook voor mijn werk bezig te zijn met mooie interieuritems en de nieuwste trends. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, wandelen en reizen.